נדל״ן ומקרקעין
השקעות בתחום הנדל״ן הפכו בשנים האחרונות לנפוצות, יותר ויותר, גם בקרב משקיעים לא מקצועיים אך תחום הנדל״ן הוא תחום מורכב מידי ומשפטית ועבודה לא נכונה יכולה לגרום להוצאות מיותרות את תשלום מיסים גבוהים, שלעיתים לא נלקחים בחשבון על ידי המשקיעים.
יצוג בעסקאות נדל״ן
עסקת רכישת נכס הנה, ללא ספק, אחת העסקאות הגדולות והיקרות ביותר אותן מבצע אדם במהלך חייו. בשונה מעסקת רכישת רכב ,בעסקה של רכישת דירה יש לתת את תשומת הלב הראויה לכל הכרוך בעסקה כגון זו ולהתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם תשקיעו את מיטב כספכם.
מומלץ להיעזר בשירותי עורך דין המתמחה בדיני קניית נכס, שילווה את העסקה על כל שלביה, יבצע עבורכם את הבדיקות המשפטיות הדרושות, יתאם את נושא המס וינחה אתכם לגבי ביצוע הבדיקות האחרות, ככל שידרשו, אם בעצמכם ואם באמצעות בעל מקצוע מתאים.
משרדינו מעניק הרבה יותר מרק מידע בסיסי ועצות מעשיות – אנו מלווים אתכם בהתנהלות הקשורה בעסקת רכישת דירה או נכס מקרקעין אחר מהצד הראשון אחרי שמצאתם את הנכס המתאים לכם ועד לשלב הסופי של העסקה.
יצוג יזמים ומתנגדים בוועדות תכנון
ועדות התכנון והבנייה בישראל הוקמו מכוח חוק התכנון והבנייה מאז שנת 1965. ועדות אלו הוקמו על פי היררכיה תכנונית והן כוללות בין היתר את המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, הוועדה לתשתיות לאומיות, הוועדות המקומיות לתכנון ולבנייה והוועדות המחוזיות או מרחביות לתכנון ובנייה. כל תחילת בנייה בישראל מחייבת את אישורה של אחת מוועדות התכנון והבנייה.
מלבד ההתנהלות אל מול הוועדות השונות, תהליכים מורכבים נוספים כמו הגשת ההתנגדויות וקבלת ההיתרים, מחייבים ייצוג משפטי באמצעות עורכי דין המומחים בתחום התכנון והבנייה ובקיאים בכל רזי דיני המקרקעין בכלל ובחוק התכנון והבנייה בפרט.
משרד עורכי דין ד״ר יריב דקל מייצג יזמים ומתנגדים בועדות בתכנון כבר מעל 25 שנה ומעניק טיפול משפטי בנושאי תכנון ובניה, החל משלב גיבוש הפרוגרמה או גיבוש התכנון, דרך ליווי צמוד בהליך התכנוני בכללותו, כולל ייעוץ משפטי, פתרונות משפטיים ויצירתיים, מתן חוות דעת וייצוג בפני הערכאות השונות של גופי הרישוי, התכנון ובתי המשפט, ובכלל זה ההיבטים התכנוניים-אזרחיים, תכניות בנין ערים, היתרים, אגרות והיטלים.
פינוי דיירים מדירות שכורות
פינוי דייר היא אחת הסוגיות המשפטיות הנפוצות בישראל, לאור התופעה השכיחה של דיירים סרבנים.
דייר סרבן גורם למשכיר לנזק כספי ולעוגמת נפש, אך חשוב לדעת כי בידי המשכירים פתרון משפטי טוב, העומד לרשותם במצבים של פינוי דייר.
הפתרון מחייב הגשת תביעה לבית המשפט: תביעת פינוי מושכר. אין המדובר בתביעה אזרחית רגילה, אשר דורשת המתנה ארוכה עד ליום הדיון. תביעות פינוי מדירה, נדונות במסגרת הזמן הקבוע בתקנות סדר הדין האזרחי: הדיון יתקיים לא יאוחר משלושים יום לאחר המועד להגשת כתב הגנה.
הדיון עצמו בתביעה, אורך גם הוא זמן קצר, בשל העובדה כי הסעד אשר נדון הוא סעד של פינוי בלבד. לא ניתן להגיש סעדים אחרים במסגרת תביעת פינוי דייר, על מנת לשמור על הליך זה קצר ומהיר.
העובדה כי אין המדובר בהליך מיידי, גורמת לעיתים למשכיר, לנקוט באמצעים אחרים, על מנת לפנות את הדייר מן הנכס. חלק מן האמצעים הללו אינם חוקיים ועלולים להיות בעוכרו של המשכיר.
דין עצמי
שימו לב, בתי המשפט דנו פעמים רבות בנושא נקיטת דין עצמי מצד משכירים, המנסים לגרום לדייר הסרבן לעזוב את הנכס. לעיתים, מופיעה האפשרות לנקיטת דין עצמי בחוזה השכירות ובמקרים אחרים, היא אינה מופיעה.
עמדת בית המשפט בעניין זה היא חד משמעית והיא קובעת כי עשיית דין עצמי, מכל סוג, היא אסורה. לעניין זה, יש להדגיש כי אין זה משנה אם כלל המשכיר סעיף דין עצמי בחוזה השכירות או אם לאו. לסעיפים מעין אלו, אין תוקף חוקי ולכן, בכל מקרה, חל איסור על נקיטת דין עצמי.
הסכם שותפות בדירה
הסכם שותפות בדירה הוא חוזה משפטי בין שני אנשים או יותר המעוניינים לחלוק דירה. הסכם זה צריך להכיל את כל פרטי חוזה השכירות ועל החוזה להיות חתום על ידי כל הצדדים המעורבים בנושא.
החוזה צריך לכלול מידע כמו כמה זמן תגורו שם, כמה שכר דירה תשלמו, מה האחריות שלכם בכל הנוגע לשירותים ותחזוקה של הנכס, מה קורה כאשר אדם אחד עוזב את הנכס, כמה שכר דירה ישולם, מי משלם עבור שירותים שונים כמו ועד בית, ואם יש כללים מיוחדים עבור חיות מחמד באותו נכס. בהקשר הזה של הדברים, בהחלט אפשר להגיד כי הסכם שותפות בדירה הוא חוזה בין שני אנשים או גופים הקובע את זכויותיהם וחובותיהם ביחס להשכרת דירה.
בהיבט הזה, הסכם שותפות בדירה צריך להיות כתוב בשפה פשוטה וקלה לקריאה. זאת, כדי להבטיח שכל הצדדים המעורבים בשכירות מבינים על מה הם חותמים ולא ייכנסו למחלוקות משפטיות.
מדוע צריך חוזה?
חשוב לנסח נכון הסכם שכירות בדירה מכיוון שהוא יכול לעזור לכם להימנע מבעיות ומחלוקות משפטיות.
חשוב לנסח הסכם מסוג זה בעזרת עורך דין, כי זה מה שעוזר להגן על האינטרסים שלכם ומבטיח שלא ינוצלו על ידי השותפים בנכס או הדיירים המתגוררים בו. בתוך כך, מטרת עריכת הסכם שכירות משותפת בסיוע עורך דין היא למנוע מחלוקות משפטיות עתידיות בין שותפים, אשר עשויים להיות בעלי אינטרסים שונים בטווח הארוך.